הרעב מכרסם, הריחות מהמטבח מעלפים, הרגע מגיע ומנת האוכל מוגשת לשולחן שלכם. בעוד שאתם רואים כנראה את הצבעים, הצורה והמרקם שלה, צלם המזון רואה בצלחת שלו נוף.
כך מסביר שי בן אפריים, צלם מסחרי בתחום הקולינרי, בעל ותק של 16 שנים. את הבחירות שלו כשהוא ניגש לצלם מזון (אוכל). בעוד שפעם צילום מזון היה תחום ששמור לאנשי מקצוע בלבד, הרשתות החברתיות הפכו את צילומי האוכל לטרנד כובש עבור הקהל הרחב, ולהכרח שיווקי עבור כל מי שעובד בתחום האוכל.
ובין אם אתם חובבי אוכל או אמנות, בלוגרים של מזון או בעלי מסעדות; שפים או בעלי קייטרינג – אתם כבר מכירים את הצורך בתמונת אוכל שנראית כאילו החיים שלך שושנים, ולא כאילו הכלב הקיא את השאריות של אתמול.
בחרנו כמה תמונות אוכל של שי וביקשנו ממנו (ממש יפה) לתת לנו טיפים חשובים והכרחיים לגבי העקרונות הבסיסיים בהם השתמש בבחירת זווית, לוקיישן וסטיילינג, כדי שהתמונות שלכם יצאו מדהימות יביאו מלא לייקים!
-
נקודת מבט:
"הדרך הטובה ביותר לצלם אוכל, היא בכלל לחשוב על צילום נוף. גם כשמדובר על מנה פשוטה כמו דלעת בתנור. לדוגמה כאן: דמיינו אור זריחה. דרך נוף הערבה. השמש העולה מאירה את שולי הגבעות, חודרת בינהן, מפרידה ומדגישה כל אחת בנפרד.. כך נוצרת תחושה רכה וחמימה".
-
רקע:
"כמו שלבני האדם יש רקע ועבר, גם לאובייקט המצולם תמיד יהיה רקע, ובסטיילינג תמיד אפשר לרמוז על העבר שלו… הממרח שעל הלחם מצולם על רקע הקערה ממנה הגיע, ומופרד ממנה על ידי עבודה עם עומק שדה ובעזרת הלחם, עם גוון ומרקם שונה.
השילוב בין מראה הלחם והממרח מבטיחים חוויה קולינרית, והקערה ברקע, עוזרת לנו לעבור מהעבר להבטחה לבטחון לעתיד, בו יש עוד הרבה ממרח לנשנש ולהתנחם בו…"
-
צילום בסמארטפון:
"במקרה הזה נוצר קודם כל הרצון לזכור את ההרגשה הפנימית של סיום ארוחת חג מעולה, אז לגלות שהקומפוזיציה מולך פשוט מושלמת, ורק אז לתעד אותה.
צילום מלמעלה תמיד ישאף לחבר את המרכיבים לצורה גראפית שתעשה נעים ותסתדר לנו יפה בעין.
אל תשכחו להוסיף לזה עוד פילטרים שירככו עוד טיפה את המציאות, כמה חברים במרחב הסייבר שמצידנו שיאכלו את הלב, והרצון הכל כך אנושי לליטוף אגבי של האגו. ומדי פעם ממליץ לעצור ולבדוק שלא נכנסתם לאובססיה ואתם זוכרים להנות מאוכל חם ומטלפון ללא סימני מריחות של אוכל על המסך…."
-
תכנון מוקדם:
"אחד מהאוביקטים היותר קשים לצילום בתחום הקולינרי הינו האדון סנדביץ' – וזה עוד בלי להתייחס לגברת פיתה, שסובלת מסטגנציה רגשית קשה ולא מראה דבר…
לחמניה ארוכה? חצי באגט? ארוכים מדי לצילום. והתוצאה תמיד תרגיש זולה מדי.
אולי 2 פרוסות לחם חתוכות ל2 משולשים? שטוח מדי, מכסה מדי והרבה יותר מדי פאות.
שננסה להעמיד אחת על השניה? תתחילו לספור לאחור עד שהחלק העליון מתפרק, ולא עקב פחד גבהים – אלא בגלל השילוב של הממרח עם כוח המשיכה של כדור הארץ…
ובפנים – מסודר בשכבות? פרוע בערמות? חתוך ישר? מרכיבים שמציצים החוצה ועושים חשק פשוט לשלוף אותם עם האצבעות?
והפוקוס לאן? ללחם הבריאות שיחבר אותנו לכאן ועכשיו, או למלפפון החמוץ שיחזיר אותנו למסיבת כיתה ד'?
אולי קיבלתם יותר נקודות למחשבה מתשובות, אבל כאן מתחילה העבודה האמיתית".
-
סטיילינג
"לפעמים אני בוחר במינימליזם שכזה.
מקור אור אחד, מכיוון אחד, שיעניק לנו צל ויפריד בין הרביולי השטוחים והדביקים.
פס רוטב שישבור את הריבועיות ויחבר את המנה לצלחת.
5 נקודות בצבע ובמרקם אחר כדי לשדר גיוון.
משטח אפייה שמרמז על ניסיון ועבודה.
צנצנת עגולה עם תוספת טעימה.
וכלי לגירוד שמסגיר את הטריות."
טיפים נוספים תמצאו בסדנה "Cook, Shoot, Eat – סדנת צילום מזון מקצועי וחגיגת אוכל" של הצלם שי בן אפריים והשפית אמבר רוגע. הסדנה תאפשר לכם ללמוד באופן יחודי את נושא צילום המזון תוך כדי צפיה ותיעוד של הכנת ארוחה חגיגית בזמן אמת על ידי שפית מזון הבריאות החדשנית אמבר.
תקבלו הזדמנות ללמוד ממומחה לצילום, לתרגל, לסייע בבישול בהנחיית השפית, לצלם – ולבסוף ליהנות מפרי עמלכם בארוחה ססגונית ומפתה של 6 מנות. למזכרת יישארו התמונות המפוארות שעיצבתם וצילמתם.
ממה אתם נהנים יותר, להכין אוכל או לצלם אותו?
אם התשובה היא גם וגם, אתם מוזמנים להצטרף לסדנה מיוחדת שתספק לכם למידה מעשית גם על האוכל וגם על הצילום.
Facebook Comments